DESIGN VAN DE IDEALE HOME PAGE

WAT MAAKT EEN HOMEPAGE IDEAAL: TOP 10 VAN ONMISBARE ITEMS

De ene homepage is de andere niet! Wat mag er op een ideale homepage niet ontbreken? Vind de top 10 van onmisbare items hier.

HET BELANG VAN JE HOME PAGINA

Een paar seconden maar! Zo lang heb je om je website bezoeker over te halen tijd op jouw pagina door te brengen, verder te lezen, jou en je onderneming beter te leren kennen. Een uitnodigende eerste indruk blijkt dus meer dan alleen belangrijk: het is levensnoodzakelijk!
Je homepage betekent voor jouw bedrijf de eerste impressie bij potentiële klanten.
Wat verwacht je website gebruiker te vinden op je homepage? Je kan het vergelijken met een profiel op een datingsite. Hoe kan je jouw ideale partner verleiden meer over je te weten te willen komen? Je homepage hoeft niet aantrekkelijk te zijn voor iedereen. Maar hij spreekt jouw ideale doelgroep aan en overhaalt hen langer te blijven en actie te ondernemen.
Dus wat hebben de meest aantrekkelijke websites gemeenschappelijk?

1. MAAK JE LOGO GOED ZICHTBAAR

Je logo is het digitale uithangbord van je zaak. Je bedrijfsprofielfoto. Het is het kloppende hart van je bedrijfsbranding en -identiteit. Plaats het duidelijk zichtbaar in de hoofding van je site. Je logo kan ook dienst doen als link naar je homepage. Maak het visueel onmisbaar en zorg dat het in het oog springt. Laat de harten sneller slaan.

2. ONTWERP EEN DUIDELIJK EN HANDIG NAVIGATIEMENU

De navigatie van je website is een levensnoodzakelijk onderdeel van je homepage. Door het in de hoofding te plaatsen, is de navigatie bereikbaar vanaf elke pagina. Maak het menu duidelijk leesbaar en handig in gebruik. Neem items op, waar je bezoeker zeker naar op zoek gaat. 

De navigatie doet dienst als de GPS voor je website. Het geeft de gebruiker een overzicht van de mogelijke bestemmingen en de juiste aanwijzingen naar waar ze die bestemming kunnen vinden. Dit door gebruik te maken van de meest efficiënte weg. Een goed navigatiemenu houdt de bezoeker op je website.

3. TITEL VAN JE HOMEPAGE

Binnen een paar seconden communiceert je homepage aan je bezoeker wat je aanbiedt. De titel verleidt je lezer te blijven. Hij voorziet je website bezoeker van een duidelijke omschrijving van je bedrijf en welke producten of diensten je levert. 

Schrijf 2 a 3 zinnen met een krachtige, beknopte tekst die gemakkelijk in het geheugen blijven hangen met als doel tegemoet te komen aan de behoeften van je bezoeker. 

Leg de nadruk op de voordelen van een samenwerking met JOU! Zo weet je lezer onmiddellijk dat hij is waar hij moet en wil zijn.

4. WIE HELP JE MET JOUW DIENSTEN OF PRODUCTEN?

Spreek je ideale doelgroep direct aan. Zeg aan wie je je diensten of producten aanbiedt. Zo weet de lezer van je homepage direct of je iets voor hem kan betekenen of niet. Werk je enkel met multinationals? Spreek je kleine zelfstandigen aan? Werk je in een gespecialiseerde niche? Breng je bezoeker op de hoogte.

5. WELKE PROBLEMEN LOS JE OP?

Niemand zit te wachten op nog maar een zinloze aankoop, e-mail inschrijving of een “dat-wist-ik-al”ervaring. Wees duidelijk over de problemen die jij helpt oplossen voor jouw ideale klant. 

Omschrijf hoe je hun struikelblokken kan wegnemen door samen te werken met jou en niet met je concurrentie.

6. WIE BEN JE?

Vertel mensen kort wie je bent, waarom je dit bedrijf opstartte en waar je goed in bent. Lezers zijn nieuwsgierig naar waar je je tijd mee vult als je geen zaken doet. Voeg er een profielfoto bij om het vertrouwen te winnen. Ook op datingsites worden profielen met foto het meest bekeken.

7. WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN SAMENWERKING MET JOU?

Informeer je lezer over de producten of diensten die je aanbiedt. Som de voordelen op die jouw aanbod voor je klant opleveren. Zo zal hij sneller geneigd zijn ervan gebruik te maken.

8. OPROEP TOT ACTIE (CTA = CALL TO ACTION)

Waarvoor heb jij je website gebouwd of laten bouwen? Wat wil je dat je bezoeker vervolgens op je homepage doet? Wil je dat hij verder leest op de onderliggende pagina’s? Maak dit duidelijk aan je lezer. Geef hem een heldere aanwijzing over welke stap hij vervolgens moet zetten.
Duidelijke, korte omschrijvingen helpen je website gebruiker op weg naar de eindbestemming die jij in gedachten hebt:

  • Lees nu meer!
  • Boek nu!
  • Neem nu contact op!

Hoe gemakkelijker de aanwijzingen die de CTA bevat, hoe groter de kans dat je lezer er van gebruik maakt en doorklikt.

9. WEK VERTROUWEN OP MET GETUIGENISSEN EN/OF EEN PORTFOLIO

Voorzie getuigenissen of reviews van klanten op je homepage. Het is een heel krachtige manier om het vertrouwen in jouw bedrijf te bevestigen. Het toont je expertise en ervaring. Zo beseffen nieuwe, potentiële klanten dadelijk dat je weet wat je aan het doen bent. Het geeft ze inzicht in jouw producten of diensten. Succesverhalen zorgen voor die onontbeerlijke eerste goede indruk. Ook foto’s van je aanbod kunnen een mooi alternatief zijn.
Dit onderdeel geeft je lezer nog meer redenen om met jou de conversatie aan te gaan.

10. VOETTEKST

Een voettekst gevuld met de juiste informatie is even belangrijk als je navigatie in de koptekst. 

Zodra je bezoeker de bodem van je homepage bereikt, verwacht hij deze 3 onmisbare items: je contactinformatie, interessante links en jouw aanwezigheid op sociale media.
Je contactinformatie maakt het de lezer eenvoudig je te bereiken.
Bijkomende links of een mini website map moedigen de gebruiker aan ook je andere pagina’s een blik te gunnen.
Jouw aanwezigheid op sociale media geeft je website bezoeker de mogelijkheid je te volgen en contact te zoeken op een andere manier. Het draagt bij tot je sociaal bestaan en interactie.

WAT ONTHOU JE OVER HET OPSTELLEN VAN DE PERFECTE HOME PAGINA?

Richt je voor de inhoud van je homepage op je lezer. Geef korte en krachtige boodschappen die de website gebruiker uitnodigen meer te willen weten. Prikkel de nieuwsgierigheid. Benadruk de voordelen die jij de gebruiker biedt. Nodig uit tot communicatie.


Maak aan je lezer duidelijk waarom hij met jou in zee moet gaan. Verleid hem te blijven en actie te ondernemen.

HET OPSTELLEN VAN DE PERFECTE HOME PAGE

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan gerust op sociale media:

Similar Posts