SEO AUDIT MET GEDETAILLEERD RAPPORT

UITGEBREID SEO RAPPORT IN MENSENTAAL

KOM NU TE WETEN WAAR JOUW WEBSITE BETER KAN PRESTEREN EN RANKEN

WAT IS EEN SEO AUDIT?

Een SEO-audit is een diepe analyse van je website(code) met SEO (zoekmachineoptimalisatie) als hoofddoel: je website beter vindbaar maken online.

Het gedetailleerde rapport behandelt alle aanpasbare SEO-factoren voor jouw website en wordt op maat gemaakt voor jouw onderneming.

  • In mensentaal verklaart het de verbeterpunten, aandachtspunten en de te nemen stappen.
  • Na de audit bespreken we samen al je vragen die na het lezen van het SEO-rapport bij je opkomen. 
  • Zo kan je dan zelf je website voor zoekmachines optimaliseren of je kan de SEO aanpassingen aan mij delegeren.
  • Ga je graag snel aan de slag of wens je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met me op. 
DE IMPACT VAN SEO OP HET INTERNET

WAAROM EEN SEO AUDIT LATEN UITVOEREN?

Je kersverse website is net af of je bent van plan je bestaande website een make-over te geven? Daarbij stel je je de vraag hoe je met je website, waar je zo veel tijd, geld en energie in hebt gestoken, ook zichtbaar wordt op de zoekresultatenpagina.

Want daar draait het allemaal om! 

Potentiële bezoekers kunnen je website pas ontdekken als jouw snippet verschijnt op de zoekmachineresultatenpagina (SERP = search engine results page). 

Zoekmachines, zoals Google, gebruiken hiervoor een algoritme met meer dan 200 ranking factoren om te bepalen of jouw website voldoet om op de eerste pagina van de zoekresultaten te staan en dit zonder hiervoor te hoeven betalen. Dit noemt men de organische zoekresultaten. 

Wie wil er niet met zijn website op de eerste pagina van Google terechtkomen? 

Je website ziet er misschien op het eerste zicht geweldig uit: mooie afbeeldingen, aantrekkelijke tekst, een knappe layout. 

Maar ziet de zoekmachine jouw website ook zo? 

Een zoekmachine bekijkt je website namelijk op een heel andere manier dan een mens. 
Daar kan een SEO audit je bij helpen. De SEO audit bekijkt namelijk alle factoren op je website, ook diegene waar de zoekmachine rekening mee houdt. 

Soms kan je al veel resultaat bekomen door enkele kleine aanpassingen aan je website. 

Kom het nu te weten aan de hand van het volledige SEO rapport! 

Maak werk van je SEO en dus je online zichtbaarheid en….

INHOUD VAN DEZE UITVOERIGE SEO AUDIT

De inhoud van deze SEO audit is enorm uitgebreid en gedetailleerd. 
Ik neem alle aspecten van je website onderhanden. Het gaat immers niet enkel om het uiterlijk van je website, de prestaties of de inhoud, ook wat achter de schermen gebeurt telt. 

Daarom focust deze SEO audit zich op deze 2 belangrijke pijlers: 

ON PAGE SEO

ON PAGE SEO AUDIT

= alles wat betrekking heeft op SEO en zich op de website zelf bevindt.

Hieronder vallen de volgende categorieën: 

CONTENT

De inhoud van je website blijft ontzettend belangrijk aangezien een webpagina in de eerste plaats gemaakt is om menselijke bezoekers aan te trekken. 

WEBSITE STRUCTUUR

Menselijke en zoekmachine interacties gaan hand in hand. De zoekmachine ziet je website echter op een andere manier dan het menselijke oog. Daarom is ook de technische kant van je website van groot belang voor de zoekmachines. De zoekmachine beslist immers om jouw website al dan niet te tonen op de pagina met zoekmachineresultaten. 

WEBSITE PRESTATIES

Hoe presteert je website? Laadt hij snel genoeg? Kan je website beter presteren? Is hij wel mobielvriendelijk? 

WEBSITE TOEGANKELIJKHEID

Krijgen de zoekmachines wel toegang tot je website? Is je website eveneens toegankelijk en gebruiksvriendelijk voor bezoekers?

LOKALE SEO

Vooral op het gebied van lokale SEO valt er als KMO vaak nog veel winst te halen. 

OFF PAGE SEO

OFF PAGE SEO

= alle SEO aspecten die bekeken worden, die zich niet op je website zelf bevinden

Dit is voornamelijk: 

LINKBUILDING

Om website autoriteit te bekomen is het belangrijk dat ook websites buiten die van jezelf teruglinken naar jouw website. 
Afhankelijk van de relevantie van deze externe websites, krijgt de link naar jouw website een ranking volgens belangrijkheid en die geeft jouw website al dan niet meer autoriteit (of het tegenovergestelde). 

SOCIALE MEDIA

Hierbij speelt ook sociale media voor SEO een grote rol. Wordt jouw website vaak gedeeld? Hoe reageren mensen op jouw website via sociale platformen? Welk sociaal media platform is het meeste geschikt voor jouw onderneming? 

CONCURRENTIE

Waar presteert de concurrentie beter op het gebied van SEO en waarom? Wat kan je hieruit afleiden om jouw website te verbeteren? 

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER DE SEO AUDIT

Nee, SEO heeft tijd nodig. De zoekmachine moet de kans krijgen om je website te crawlen en de veranderingen te begrijpen. Daarbij gaan de menselijke interacties op je website hand in hand met de zoekmachine-interacties.  Meer organisch verkeer naar je website lokken heeft eenvoudigweg tijd nodig. 

Voor onmiddellijke resultaten kan je SEA overwegen. 

Nee, jammer genoeg niet.  SEO is een doorlopend project. Eenmalig wijzigingen aan je website aanbrengen is niet voldoende.  De zoekmachine beoordeelt je website ook op aanpassingen, verbeteringen en vooral nieuwe, interessante content. Daarom is het ontzettend belangrijk je website up-to-date te houden en regelmatig aanpassingen te doen of nieuwe content toe te voegen.

Gratis SEO-tools geven slechts een oppervlakkige rapportage van jouw website weer. Als je van SEO geen kaas gegeten hebt, zijn vele van de gebruikte termen en aandachtspunten voor leken onverstaanbaar. Daarbij besteedt elke tool aandacht aan andere factoren. 

Voor mijn SEO-audit benodig ik de inloggegevens voor jouw website, alsook de gegevens van je Google Analytics en Google Search Console account.

Zonder je websiteopmaak en analyse te bekijken, kan je namelijk geen grondige SEO-audit uitvoeren. 

WAT NA DE SEO AUDIT?

Je ontvangt een volledig rapport in mensentaal dat diep ingaat op alle nodige en mogelijke SEO stappen en verbeterpunten. Hierbij belicht ik ook de belangrijkste aandachtspunten waar je het snelst het meeste resultaat uit kan halen. 

Nadat je de kans hebt gehad het SEO rapport door te nemen, volgt er een opvolgingsgesprek waarbij je al je vragen kan stellen

Zo kan je dan zelf aan de slag om je website onder handen te nemen. 

Naar wens kan ik de aandachtspunten voor jouw website behandelen of je op weg zetten om het zelf te leren. 

Geen tijd meer verliezen?